A tavaszi hordozós klubalkalmakon szabadon, a ti igényeitek szerint az alábbi témákat fogjuk körbe járni.

 • március 6.:     A hordozóeszközben szoptatás praktikái
 • március 20.:  Háti hordozás – miben, mikortól, kiknek javasolt
 • április 3.:        A rugalmas hordozóeszközök világa – piciknek és nagyobbaknak
 • április 17.:      Hordozás újszülött kortól – hogyan segíthetem a pici fejlődését
 • május 8.:        A hordozó szülők egészségének megóvása

Ezekben a témákban fogunk beszélgetni, ismereteket megosztani, együtt gondolkodni, képekkel tarkított előadásokat hallgatni. Természetesen a témától függetlenül bármilyen kérdéssel jöhettek, folyamatos a tanácsadás és kölcsönzés is. Várok mindenkit szeretettel.

 


Tavasszal 4 alkalmas babamasszázs tanfolyamot indítok, várom az édesanyákat, édesapákat babájukkal együtt szeretettel. Az indiai eredetű olajos Shantala masszázs alapján tanuljuk kisbabánk simogatását, masszírozását, megnyugtatását, fájdalmai enyhítését,  bizalma és kötődése megerősítését a kezdetekben számára legfontosabb nyelven, az érintésen át. Megismerkedünk más babamasszázs technikákkal is, beszélgetünk azok eredetéről, alkalmazásáról.
Igény szerint a masszázst követően a vízben is elsajátítható kisbabánk gyengéd érintése, ringatása, és az idegrendszer komplex fejlesztésének módszere az NHT1 kádas program segítségével.
A tanfolyam ajánlott újszülöttől 6 hónapos korig, idő előtt született babáknak is.

Részvétel díja: 4.000,-/ alkalom/ családonként

Időpontok: február 28., március 7., 14., 21.

Csütörtökönként délelőtt 9.30-11 óra között, Szentendrén, a Debreceni és Szofrics Pál utca sarkán.

Bejelentkezés és bővebb információ: 06-20/389-28-54


Egyéni hordozási tanácsadásra továbbra is bármikor lehet jelentkezni, fordulj hozzám bizalommal.

Klub alkalmakra két hetente szerdánként várok mindenkit szeretettel 9.30-12-30 között a hordozással ismerkedni, beszélgetni, próbálgatni, kölcsönözni, együtt lenni.

Az év elejei klub időpontok: január 23., február 6., 20., március 6., 20., április 3.

Helyszín: Szentendre, Debreceni és Szofrics Pál utca sarka


November 15-én, csütörtökön 9-15 óra között Szentendrén, két helyszínen:

A koraszülöttek világnapja alkalmából várunk Szakács Adrienn krízistanácsadó pszichológussal együtt minden kedves szülőt, aki 0-2 éves koraszülött babát nevel az alábbi INGYENES programokra:

 • indiai olajos babamasszázs technikák tanítása
 • komplex szenzomotoros fejlesztő torna
 • speciális hordozási tanácsadás, eszközválasztás, próba
 • beszélgetés a szülésélményről, veszteségek feldolgozása
 • neuro-hidroterápia kádas program, 5 hónapos korig
 • 5 hónapos kortól NHT medencés program (másik napon)

A fejlesztő / segítő programok ideje, beosztása a jelentkezők számától és igényeitől függ.

Bejelentkezés: 06-20/389-28-54


 

Az egyéni és kiscsoportos vízi mozgásfejlesztés és úszás-előkészítés folyamatosan elérhető Szentendrén. A neuro-hidroterápia az idegrendszeri érést segíti,  fejleszti a nagy- és finommozgásokat, a koordinációt, az értelmi képességeket és a szocializációt is. A víz a szülővel közös új élmények izgalmas és egyben terápiás közege is a kicsik számára, már csecsemőkortól. Órákat keddi és pénteki napokon tartok, időpontot egyeztetni kérlek keress meg.


A babahordozós klub Szentendrén ősztől új helyszínen és formában folytatódik. Várlak szeretettel, ha a hordozással kapcsolatos bármilyen új tapasztalatot szeretnél gyűjteni akár pici babával, akár kisgyerekkel. Továbbra is lehetőség lesz hordozókat próbálni, kölcsönözni, beszélgetni, közösségben lenni egy családias, bababarát helyen. Néhány hetente szerdánként délelőtt 9.30-12.30 között, novembertől.

Őszi alkalmak: 2018. november 7., november 28., december 12.

Cím: Szentendre, Debreceni és Szofrics Pál utca sarka

Egyéni és kiscsoportos hordozási tanácsadást is szervezek, ahol a felvételi módokat és kötéseket tudjuk megtanulni, finomítani. Előre egyeztetett időpontban bármikor. A gyermekágyas időszakban házhoz megyek, kérlek keress bizalommal.

 


Ingyenes hordozási tanácsadás lesz a gyereknapi rendezvényeken:

– 2018. május 26-án szombaton Pomázon a Művelődési Háznál (Huszár utca 3.)

– 2018. május 27-én vasárnap Szentendrén a Lurkócia Gyereknapon a Czóbel parkban.

A sok jó program és játék mellett lehetőség lesz a hordozásról is beszélgetni, hordozókat próbálni, kölcsönözni, kötéseket és hordozási technikákat tanulni, tökéletesíteni, avagy a kánikulában hordozással ismerkedni.

Szeretettel várlak!

 


A babahordozós klub tavasz végi / nyári alkalmai:

– 2018. május 30., június 27., július 25. és augusztus 29. szerda, 10-12 óra között az Otthon Magadnál Központban.

 


Komplex mozgásfejlesztés szárazon és vízben is egész nyáron folyamatosan elérhető. Neuro-hidroterápia kádas és medencés program, úszás-előkészítés és úszástanítás, egyéni vagy kiscsoportos formában keddi és pénteki napokon. Várom szeretettel az egész családot!

 


 

Bonifert Zoltánné Edit védőnő kérésére egy közös beszélgetésre és tanácsadásra a Leányfalusi Baba-mama Klubban is találkozhatunk (Leányfalu, Móricz Zsigmond utca 124/a).

– 2018. április 5. csütörtök 10-12 óra (téma: néhány szó a neuro-hidroterápiáról, a víz mint terápiás közeg, a hordozás hatása a csecsemő mozgásfejlődésére)

– 2018. május 17. csütörtök 10-12 óra (téma: hordozással és a hordozókkal kapcsolatos hiedelmek és tévhitek, hordozók próbája, kölcsönzése, kötések gyakorlása)

 


A 2018-as Babahordozó Héten május 7-13 között ingyenesen kölcsönözhető minden hordozó eszköz: szövött és rugalmas hosszú kendők, karikás kendők, mei tai-ok, hibridek és jó pár fajta csatos hordozó. Lehetséges előre is foglalni.

 


Továbbra is lehetőség van rászoruló családoknak, korababát nevelő szülőknek és nagycsaládosoknak adománykendők igénylésére, ingyenes bérlésére, részletfizetésre a tanácsadásban. Keress bizalommal!

 


 

A babahordozós klub tavaszi időpontjai:

– 2018. április 3. kedd, május 2. szerda, május 30. szerda 10-12 óra között

A helyszín változatlan. Várlak szeretettel a jó időben is!

 


 

Az új évben is folytatódik Szentendrén a babahordozós klub januártól, szerdánként. Mindenkit várok szeretettel, aki szeretne a hordozásról kérdezni, eszközöket próbálni, kölcsönözni, hordozással kapcsolatos témákról hallani, vagy a klubban babájával együtt jól érezni magát.

 Téli időpontok:

– 2018. január 17., 2018. február 7., 2018. március 7.

Egyéni hordozási tanácsadásra és konzultálásra házhoz is megyek minden hétköznap.

 


 

A 2018-as évben továbbra is elérhető Szentendrén neuro-hidroterápia, játék, vízi fejlesztés és úszás előkészítés, 6 hónapostól óvodás korig. Várok szeretettel minden kisgyermeket és szüleit, akik ezt az élményt és fejlesztési lehetőséget nyugodt, csendes, családias helyen szeretnék megkapni, egyéni vagy kiscsoportos formában.

Januártól továbbra is keddi és pénteki napokon. Első alkalom: 2018. január 12., péntek

Egyéni gyógypedagógiai és mozgásfejlesztés, csecsemőknek gondozás és tanácsadás, babamasszázs, masszázs oktatás előre egyeztetett időpontban elérhető. Keress bizalommal a megadott elérhetőségeken.

Békés, boldog új évet kívánok!