A babamasszázs a legtöbb esetben összefonódik a csecsemő ápolásával, fürdetésével, nyugtatásával. Az érintés ugyanolyan fontos a csecsemő számára, mint a táplálása; a simogatás, ringatás, hordozás alapszükséglet. Az indiai eredetű Shantala babamasszázs, és az ez alapján kidolgozott nemzetközi babamasszázs tradicionális, olajos masszázs. A BBMM gyermekmasszázs, mozgás- és masszázsterápiás módszer thai eredetű, a test energiáit aktivizálja, öngyógyító mechanizmusait indítja be, „szárazon”, olaj nélkül, ruhán keresztül, enyhe nyomást gyakorolva alkalmazható. A megfelelő módszer kiválasztása után a babamasszázs általában 3-4 alkalom alatt könnyedén megtanítható a szülőknek.

Egyik masszázs technika sem fájdalmas, a kicsinek csak kellemes érintést jelent, önmagában nem terápia, nem korrekció. Rendszeres alkalmazása azonban mással helyettesíthetetlen pluszt ad a piciknek. Segít a szülésélmény feldolgozásában, biztonságérzetet ad, segít kialakítani a válaszkészséget és a korai kötődést anya/ apa és újszülöttje között. Fejleszti továbbá a baba kapcsolatteremtő készségét, a kognitív fejlődését, a testtudatát, énképét, támogatja a mozgásfejlődést, javítja a baba étvágyát, erősíti az immunrendszerét, és a hasfájós tünetek enyhítésére is szolgál. Terápiásan alkalmazható koraszülött, hosszas kórházi kezelésben részesült, szülési sérült babák esetében, illetve az anya szülés utáni depressziója kezelésében. A masszázst indokolt esetben végezheti heti rendszerességgel a terapeuta is.

 

2019. őszel újabb 4 alkalmas kiscsoportos babamasszázs tanfolyam indul Szentendrén. Részletes információk hamarosan az aktuális menüpontban.